Скільки заробляють працівники іспанських супермаркетів

Середня зарплата в іспанських супермаркетах на прикладі Mercadona, Lidl, El Corte Inglés та Dia.

Скільки заробляють працівники іспанських супермаркетів

Зарплата – перше, що цікавить тих українців, хто зараз перебуває у пошуку роботи в іспанії. Та й загалом знати, скільки заробляють працівники різних галузей, завжди цікаво. Видання espanarusa.com розглянуло середню зарплату в іспанських супермаркетах на прикладі Mercadona, Lidl, El Corte Inglés та Dia.

Mercadona

У мережі супермаркетів Mercadona зазвичай завжди є вакансії касирів та працівників торгового залу. Нині заробітна плата цих посадах становить 1508 євро до відрахування податків. Крім загального щорічного збільшення, Mercadona щорічно збільшує заробітну плату працівників зі стажем від 4 років на 11%.

Lidl

У Lidl касири та працівники торгового залу отримують 16 927 євро на рік до вирахування податків. Тобто на місяць їхня зарплата становить 1410 євро. Управляючі тут отримують 27 158 євро на рік до вирахування податків. Мережа супермаркетів обіцяє щорічне збільшення. Також у Lidl робота в нічний час та понаднормова робота оплачуються краще, ніж в інших мережах супермаркетів.

El Corte Inglés

Середня базова зарплата співробітників супермаркетів торгового центру El Corte Inglés становить 14 733,19 євро на рік до вирахування податків. Оклади в залежності від професійних груп в El Corte Inglés такі (до вирахування податків):

Базова група: 14 733,19 євро на рік

Професійна група: 15 175,19 євро на рік

Координуюча група: 16 540,94 євро на рік

Технічна група: 18 029,64 євро на рік

Перші три групи складаються із співробітників, які займаються продажем, обробкою та відправкою продукції, а також менеджментом, адмініструванням, касою та допоміжними службами. З урахуванням цих даних можна сказати, що базова зарплата касира у цих супермаркетах становитиме близько 1220 євро на місяць до вирахування податків.

Dia

Касири та працівники торговельного залу заробляють близько 1300 євро на місяць до вирахування податків. Хоча нещодавно почали вестись розмови про підвищення заробітної плати на 10% та додаткові позачергові винагороди, що може означати збільшення цієї суми на 350 євро. У цих супермаркетах також є надбавки за роботу у нічний час та надбавка за вислугу років.