У Чехії зараз офіційно працюють майже 89 тисяч українців

Загалом безробіття в Чехії зросло до 3,5% у вересні з 3,4% у серпні.

У Чехії зараз офіційно працюють майже 89 тисяч українців

З початку війни в Україні в Чехії знайшли роботу 131 704 біженці з України. Але дехто вже повернувся додому або звільнився з роботи.

На кінець вересня у Чехії працювалыёи 88 909 українців з візами тимчасового захисту. Дані опубліковано Бюро праці Чеської Республіки 10 жовтня.

Загалом безробіття в Чехії зросло до 3,5% у вересні з 3,4% у серпні. На обліку бюро з працевлаштування було 256 380 осіб.

Роботодавці Чехії у вересні запропонували 306 098 вакансій, їхня кількість зменшилася приблизно на 6 200 у порівнянні з попереднім місяцем.

Відомство зазначає, що безробіття розвивається за класичною кривою, найближчими місяцями воно може стагнувати або трохи вирости. У вересні минулого року безробіття також склало 3,5%, безробітними вважалися 262 142 особи.

За даними Бюро праці, ситуація, як і раніше, залежатиме від перебігу війни в Україні, епідемічної ситуації та наслідків енергетичної кризи.

Незважаючи на спад сезонної діяльності в деяких регіонах, як і раніше, існує інтерес до сезонних працівників, наприклад, у будівництві, сільському господарстві, лісовому господарстві, виробництві продуктів харчування або торгівлі. У середньому на одну вакансію у Чеській Республіці припадає 0,8 претендента.