У Німеччині рекордно багато вакансій

У Німеччині не зайнято 1,74 млн вакансій - такого не було за всю історію спостережень з 1989 року.

У Німеччині рекордно багато вакансій

У Німеччині не зайнято 1,74 млн вакансій - такого не було за всю історію спостережень з 1989 року. Водночас допомогу з безробіття в країні отримують 2,47 млн ​​осіб. Теоретично виходить, що кандидатів на робочі місця має більше, ніж достатньо. Невже немає претендентів?

Не все так просто, каже газеті Die Zeit голова центру зайнятості в місті Гельзенкірхен Анке Шурманн-Рюпп, де найвищий рівень безробіття в країні. У липні роботу там шукали 14,6 відсотка мешканців. Але, за словами Шурманн-Рюпп, далеко не всі можуть відразу вийти на роботу на повний день: одні, доки не були працевлаштовані, втратили важливі навички з того, як користуватися технікою, іншим не вистачає навичок спілкування, третім – відповідальності, мотивації та витривалості. Наміри навчати людей є, але й тут часто не вистачає фахівців.

За підрахунками економістів, більшість жителів країни знаходять роботу за кілька тижнів чи місяців. Більше, ніж рік, її шукають близько мільйона людей. І тут річ у дисбалансі. Наприклад, у Гельзенкірхені гостро не вистачає столярів, багато хто з них туди і не збирається і шукає роботу швидше у більшому Гамбурзі. Або батьки, які виховують дітей без партнера, не можуть працювати позмінно. Плюс для загальної статистики важливою є демографія: зараз більше німців виходять на пенсію, ніж влаштовуються на роботу. Через це в країні до 2030 року може бути відкрито близько 5 млн вакансій.