У Польщі можна зняти готівку без банкомату

Це стане в нагоді якщо банкомат знаходиться далеко або він з якихось причин не працює.

У Польщі можна зняти готівку без банкомату

У Польщі існує кілька можливостей зняти готівку без банкомату. Це стане в нагоді якщо банкомат знаходиться далеко або він з якихось причин не працює, пише Yavp.pl.

Якщо ви власник карти Mastercard або Visa – сміливо вирушайте до:

  • найближчої заправки Bliska, BP (British Petroleum), Orlen;
  • магазинів Carrefour, Żabka, POLOMarket, Freshmarket, Dino, Hebe, Decathlon, Twój Market, Krakowski Kredens, Saturn, Media Markt, Neonet, RTV Euro AGD, Ruch;
  • відділення Poczta Polska.

У системі Mastercard послуга зняття готівки не через банкомат називається "Płać kartą i wypłacaj" та має ліміт у 1000 зл за один раз, а в системі Visa – послуга "Cashback" з лімітом у 300 зл. Однак при цьому ви можете зняти готівку необмежену кількість разів протягом дня.

Щоб зняти готівку через касу магазину/автозаправки, потрібно там зробити покупку принаймні на 1 зл і повідомити касиру, який обслуговує POS-термінал, що ви хочете зняти готівку. Після цього потрібно буде вставити вашу картку в термінал, вказати суму та підтвердити транзакцію пін-кодом. Комісію за таке зняття готівки жоден магазин не стягує, однак це можуть робити деякі банки.

Частина банків утримує комісію за послугу зняття готіки, однак сума комісії не перевищує 2 зл. Більшість фінустанов пропонує цю послугу безкоштовно.

Наприклад, не беруть комісію такі банки: Alior Bank, Bank Millennium, Credit Agricole, ING Bank Śląski, mBank та Nest Bank. Натомість BNP Paribas утримує 1 зл, Santander Bank Polska – 1,50 зл, а максимальну комісію в розмірі 2 зл стягують PKO BP та Bank Pekao.