У Польщі вслід за маслом можуть подешевшати й інші продукти

У магазинах дедалі помітніше буде падіння цін на молочну продукцію – не лише на молоко, а й на йогурти та сири. 

У Польщі вслід за маслом можуть подешевшати й інші продукти

Попри високу інфляцію ціни на деякі продукти харчування в Польщі починають знижуватися.

Вже стала нижчою вартість вершкового масла, ціна на яке ще минулого року зростала на очах. Зараз магазини обганяють один одного в акціях на цей продукт.

На думку аналітиків агропродовольчого ринку, незабаром може з’явитися більше продуктів, ціни на які також будуть знижуватися.

Експерти зазначають, що у магазинах дедалі помітніше буде падіння цін на молочну продукцію – не лише на молоко, а й на йогурти та сири. За їх прогнозами уся молочна продукція найближчим часом подешевшає. Однак падіння цін на деякі продукти можуть бути менш помітним.

Наразі не виключено, що подешевшає і борошно, оскільки світові ціни на зерно впали. Проте не слід очікувати зниження цін на хлібобулочні вироби, оскільки у їх кінцеву вартість закладено витрати на енергоносії та зарплати працівникам. Як відомо, ці витрати пекарень зросли.

Ще одним продуктом, який може подешевшати, є цукор. Ситуація тут подібна до борошна. Мережеві маркети можуть робити спеціальні акції на нього у гонитві за покупцями. Однак великого падіння цін не слід очікувати.

Виробники продуктів харчування дуже неохоче і повільно знижують ціни, навіть якщо дана сировина при закупівлях дешевшає. Це можливість для них підвищити прибутковість свого бізнесу.

Загалом експерти не прогнозують зниження цін, а навпаки, їх подальше зростання. Проте кажуть, що ціни будуть підвищуватися повільніше.