Українці вже працюють у 14 відсотках ресторанів та готелів німецької землі Гессен

Українські біженці вже працюють приблизно на 1000 підприємств в індустрії гостинності.

Українці вже працюють у 14 відсотках ресторанів та готелів німецької землі Гессен

За даними галузевої асоціації Dehoga, українці працюють приблизно у 14 відсотках підприємств готельного та ресторанного бізнесу у німецькій землі Гессен. У статистику потрапили тимчасові працівники, а також ті, хто працює неповний або повний робочий день.

«Згідно з нашими галузевими опитуваннями в Гессені, ми оцінюємо, що українські біженці вже працюють приблизно в 1000 підприємств в індустрії гостинності Гессена», — відповів генеральний директор Dehoga Юліус Вагнер на запит Німецького агентства друку.

Готельний бізнес та сфера громадського харчування недорахувалися понад 12 000 співробітників після тривалого карантину через пандемію коронавірусу. З того часу цей розрив дещо скоротився, але проблема залишається.

Місцеві підприємці не вважають, що біженці покриють усю величезну потребу у робочій силі. Але тут бачать безпрограшну ситуацію для обох сторін.

«Для українських біженців це можливість організувати своє повсякденне життя більш незалежно, бути активними та — особливо в індустрії гостинності, орієнтованої на колектив — інтегруватися та встановити соціальні контакти», — каже Юліус Вагнер. При цьому, звісно, кожні робочі руки допомагають компаніям.

За даними місцевого Міністерства внутрішніх справ, на початок серпня було зареєстровано близько 68 тисяч біженців із України, які знайшли житло у гессенських містах та громадах.