Українські біженці зможуть отримати доступ до своїх банківських рахунків через сім-картку іноземного оператора

Деякі українські банки реалізували проект зміни фінансового номера телефону дистанційно.

Українські біженці зможуть отримати доступ до своїх банківських рахунків через сім-картку іноземного оператора

Українці, які рятувалися від війни за кордоном та під час переїзду втратили сім-карту, можуть отримати доступ до своїх рахунків через іноземну сім-карту.

Як повідомляє «Фінансовий клуб», деякі українські банки реалізували проект зміни фінансового номера телефону дистанційно. «Зараз за кордоном це дуже нагальне питання. І можна зареєструватися, відкрити віртуальну картку та стати клієнтом банку з номером телефону, який не є українським – з-за кордону», – повідомила виконавча директор «Альфа-Банку» Ольга Філіпенко.

За її словами, виникали питання, як змінити отримання паролів із СМС на повідомлення у Viber чи push-повідомлення. «На „пуші“ у нас була можливість змінити у додатку, а на Viber — ні. Це було важливе питання. Ми багато отримували запитань із цього приводу. Ми це теж зробили», - додала вона.

«Зміна фінансового номера телефону – це актуальний сервіс. Ми це робимо через месенджер через додаткову верифікацію клієнта, — каже заступник голови правління „Банку Альянс“ Сергій Бочаров. — У нашому банку ми дозволили проводити ідентифікацію, верифікацію клієнтів, перепідписання документів у месенджерах. У цьому випадку номер телефону не потрібний, месенджер дозволяє це робити. Якщо є сумніви, використовуємо відеодзвінок.