В Україні кожен другий фахівець зараз активно шукає роботу

В активному пошуку роботи перебувають 52,3% українських спеціалістів. 

В Україні кожен другий фахівець зараз активно шукає роботу

В активному пошуку роботи перебувають 52,3% українських спеціалістів. Найближчим часом планують шукати роботу ще 16% українців.

Про це йдеться у прес-релізі кадрового порталу grc.ua.

«Незадоволеність рівнем зарплати, нестабільним становищем компанії чи втрата роботи стали причинами підвищення активності претендентів у спробах знайти нову роботу. В активному пошуку роботи зараз перебуває кожен другий український фахівець (52,3%), планують шукати нове місце найближчим часом ще 16% претендентів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією порталу, більшість українців (72,9%) поки що витрачають на пошук роботи не більше ніж півроку, що відповідає тенденції збільшення терміну працевлаштування в період кризи на ринку праці. Із них третина (34,4%) витрачають на працевлаштування від трьох до шести місяців.

Серед проблем, з якими найчастіше стикаються українські фахівці при пошуку роботи, найчастіше вказувалося зменшення кількості вакансій у потрібній професії (32,7%), а також неможливість знайти роботу з гідним розміром оплати через те, що зарплати у професії та в загалом ринку праці відчутно знизилися (29,7%).

Все частіше роботодавці висувають підвищені вимоги до кандидатів – цю складність на працевлаштуванні відзначили 18,9% респондентів.