У Польщі знову можна отримати допомогу на придбання ліків

Організація Health4Ukraine знову розпочала надавати фінансову допомогу українцям на придбання ліків у Польщі.

У Польщі знову можна отримати допомогу на придбання ліків

Організація Health4Ukraine знову розпочала надавати фінансову допомогу українцям на придбання ліків у Польщі, пише Inpoland.net.pl.

Вперше програма для українських біженців проходила навесні 2022 року. Згідно з проектом українцям надавали 500 злотих фінансової допомоги для оплати ліків в аптеках. Допомога тимчасово була призупинена через велику кількість заявників. Безумовно, допомога на оздоровлення була дуже актуальною, тому організатори проекту зайнялися пошуком нових інвесторів. Тож віднедавна реєстрацію на отримання грошової допомоги на придбання ліків було відновлено.

Подати заявку можуть громадяни України, в тому числі неповнолітні, які в’їхали до Польщі після 24 лютого 2022 року. Якщо кошти необхідні на лікарські засоби для дітей, то заявки повинні подати їх батьки або законні опікуни. Для отримання допомоги обов’язковою є наявність PESEL.

Для участі у програмі необхідно заповнити онлайн форму за адресою, де потрібно вказати прізвище та ім’я, громадянство, електронну пошту, контактний телефон та номер PESEL. Також необхідно додати скан довідки, що підтверджує отримання PESEL UKR.

Дані заявників будуть ретельно перевірені. Якщо немає помилок при заповненні форми та надана правдива інформація, участь у програмі буде схвалена. Про це заявника буде проінформовано електронною поштою. Якщо протягом 30 хвилин не надійшло підтвердження, то варто перевірити внесені дані та адресу електронної пошти та спробувати подати заявку ще раз. Повідомлення міститиме унікальний код. Саме цей код дасть змогу скористатися дофінансуванням у розмірі 500 злотих при купівлі лікарських препаратів в аптеках.

Використати код в аптеках можна двома способами:

  • безготівковим – код (на телефоні або роздрукований) пред’являється фармацевту безпосередньо при оплаті ліків (послуга доступна приблизно в половині польських аптек); 
  • готівковим – покупець купує ліки власним коштом, а потім надсилає чек або рахунок на електронну адресу [email protected]. До чека потрібно додати заявку на повернення коштів (послуга доступна в усіх аптеках).

Унікальний код можна використовувати до вичерпання ліміту. Якщо заявник має хронічне захворювання, то заявку на отримання допомоги можна подавати повторно. За умовами програми учасник може отримати 1000 злотих на рік на придбання ліків та іншої продукції, що представлена в аптеках.