Держава допомогла 833 сім'ям українських біженців винайняти житло в Естонії

Розмір допомоги становить до 1200 євро, її перераховують або власнику житла, або біженцю.

Держава допомогла 833 сім'ям українських біженців винайняти житло в Естонії

Місцеві самоврядування, які підписали адміністративний договір з Департаментом соціального страхування, виплатили 833 сім'ям українських військових біженців одноразову допомогу на оплату оренди житла. Розмір допомоги становить до 1200 євро, її перераховують або власнику житла, або біженцю, повідомляє ERR .

"Естонська держава забезпечує військовим біженцям місце тимчасового розміщення залежно від потреби та допомагає їм знайти постійне місце проживання. Це складне завдання, оскільки ціни на оренду різко зросли, а власники нерухомості часом виявляють невпевненість у питанні здачі квартири військовим біженцям", - повідомила фахівець з кризової комунікації Департаменту соціального страхування Лійс Палоотс.

Одноразова допомога допомагає біженцям розпочати самостійне життя в Естонії та надає впевненості власникам житла, а також пом'якшує можливі труднощі, пов'язані з оплатою оренди у перші місяці.

Максимальний розмір допомоги на оплату оренди становить до 1200 євро, з яких місцеве самоврядування може вирахувати до 50 євро на адміністративні витрати. Допомога виплачується на підставі витрат та договорів на оренду житла українських військових біженців, які набули статусу тимчасового захисту та залишили Україну після початку війни, тобто після 24 лютого. Також вони мають бути зареєстровані як мешканці одного з місцевих самоврядувань Естонії.