Норвегія продовжила дію посвідчення водія українців

Наразі документи водіїв з України визнаватимуть ще 3 роки.

Норвегія продовжила дію посвідчення водія українців

Уряд Норвегії вніс деякі зміни до правил видачі прав водія. Такі дії були вжиті для продовження терміну визнання українських прав водія в Норвегії. Наразі документи водіїв з України визнаватимуть ще 3 роки, повідомляє Schengen Visa Info.

У квітні 2022 року норвезька влада продовжила термін, протягом якого визнаються українські посвідчення водія, з 3 до 12 місяців. З того часу багато українських біженців влаштувалися в Норвегії, значна частина з них мають права водія, якими вони можуть користуватися в країні. Тому було ухвалено рішення про продовження дії визнання.

Також уряд країни заявив, що визнаватимуться всі категорії прав водія, а не тільки для легкових автомобілів, як це було досі.

Зазначається, що українські біженці, які мають право на керування вантажівками та автобусами, можуть бути корисними у норвезькому суспільстві.

В уряді країни заявили, що вимога мати дійсні фізичні права водія зі своєї країни залишається в силі, щоб отримати дозвіл на отримання прав водія в Норвегії. При цьому заміна прав здійснюється відповідно до стандартних європейських правил визнання українських прав водія.

Міністр зазначив, що в уряді будуть розглядатися подальші можливі зміни для біженців, зокрема, можливість видачі норвезьких прав водія та професійних прав водія.