Офіційно: Німеччина не позбавлятиме біженців з України Bürgergeld

Уряд не має планів скорочувати виплати людям, які втекли від російської агресивної війни.

Офіційно: Німеччина не позбавлятиме біженців з України Bürgergeld

Уряд ФРН відкинув вимоги виплачувати 1,17 млн українських біженців замість громадянської допомоги (Bürgergeld) менш щедрі виплати для шукачів притулку. Уряд не має планів скорочувати виплати людям, які втекли до Німеччини від російської агресивної війни проти України, заявив у понеділок, 17 червня, у Берліні офіційний представник уряду ФРН Штеффен Хебештрайт.

Раніше з аналогічною заявою виступив заступник речника міністерства торгівлі ФРН Домінік Ерентраут. Він також повідомив, що спеціально створений відділ Центру з працевлаштування для біженців з України дозволить прискорити вжиття заходів щодо інтеграції українців на ринку праці в Німеччині.

Раніше прем'єр-міністри федеральних земель, керованих представниками опозиційного блоку ХДС/ХСС, виконавчий секретар фракції ХДС у бундестазі Торстен Фрай, а також генеральний секретар Вільної демократичної партії Біджан Джір-Сарай закликали скасувати виплату громадянської допомоги як мінімум українським чоловікам призовного віку.

За даними МВС ФРН, нині в Німеччині проживає близько 260 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років. Переважну більшість українських біженців у ФРН становлять жінки та діти. За даними міністерства праці Німеччини, у країні зараз працюють на постійній основі 185 тисяч українців, ще 47 тисяч зайняті неповний робочий день або на так званих міні-роботах (Minijobs).