Скільки продуктів можна ввозити в Україну без сплати мита?

У кількості не більше ніж одна упаковка кожного найменування на одну особу.

Скільки продуктів можна ввозити в Україну без сплати мита?

Часто не лише іноземці, але й самі українці несвідомо порушують правила ввезення різноманітних товарів на територію України.

Тож для того, аби не потрапити в халепу, везучи додому улюблені смаколики, краще ознайомтесь та пригадайте собі основні вимоги щодо ввозу в Україну продуктів харчування.

Нагадаємо, відповідно до Постанови Кабміну від 21.05.2012р. №434, громадяни України  можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання без сплати мита на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:

- в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, – у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кг, кожного найменування на одну особу;

- без упаковки – у кількості, що не перевищує 2 кг кожного найменування на одну особу;

- неподільного продукту, готового до безпосереднього вживання без упаковки, у кількості не більше, ніж по одному найменуванню на одну особу;

- під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).