У Чехії змінюють години прийому заяв на допомогу

Житлові, дитячі та батьківські виплати можна буде оформити особисто з понеділка по середу, у Празі — лише по понеділках та середах.

У Чехії змінюють години прийому заяв на допомогу

Відділення бюро з працевлаштування по всій країні змінять години роботи з понеділка, 24 жовтня. Житлові, дитячі та батьківські виплати можна буде оформити особисто з понеділка по середу, у Празі — лише по понеділках та середах. Інші дні будуть зарезервовані для обробки заявок. Зміни мають прискорити виплату допомоги.

Про це повідомила прес-секретар Головного управління Міністерства праці Катерина Беранкова. За її словами, Мінпраці та керівництво відомства узгодили коригування. Останнім часом бюро з працевлаштування критикували за те, що воно не встигає оформляти державну підтримку і що люди довго чекають на виплати.

«Четверги, а в Празі та вівторки будуть зарезервовані лише для вирішення питань з працевлаштування та надзвичайної фінансової допомоги. Посадовці, які займаються іншими видами допомоги, матимуть час для опрацювання отриманих заяв», — йдеться у повідомленні.

Люди, які хочуть особисто оформити відпустку з догляду за дитиною або житлову допомогу, зможуть звертатися до відділень із понеділка по середу. У Празі вони зможуть звернутися до чиновників лише у понеділок та середу. Заявки на працевлаштування та прохання про надзвичайну допомогу можуть бути розглянуті у четвер, а також опрацьовані у п'ятницю. У понеділок та середу відділення бюро з працевлаштування працюватимуть з 8:00 до 17:00, решту днів — з 8:00 до 11:00.

Прес-секретар уточнила, що спеціального відділення для біженців з України, яке розташоване у Празі на Просіці, зміна режиму роботи не торкнеться.