У Празі відкрився Центр супроводу українських біженців

Новий центр має працювати як мінімум до кінця 2023 року.

У Празі відкрився Центр супроводу українських біженців

Центр подальшої підтримки біженців з України (CNPUU) розпочав пілотну роботу у Празі. Він послужить українцям у вирішенні різних життєвих ситуацій, пов'язаних із житлом, здоров'ям або, наприклад, освітою дітей. Центр розташований на третьому поверсі будівлі Центру допомоги українцям (KACPU) і також має той же час роботи. KACPU продовжить роботу для тих, хто прибуває з України, як і раніше, а новий центр підтримки обслуговуватиме виключно людей з уже отриманим захистом, які пройшли весь процес прийому.

Новий центр, який розпочав пілотну експлуатацію, призначений для людей з України, які вже пройшли процес отримання тимчасового захисту, але потребують допомоги у таких сферах, як житло, здоров'я, освіта або, наприклад, захист дітей.

Передбачається, що еспепементальна експлуатація триватиме до кінця 2022 року. З початку наступного року має бути налагоджена повноцінна робота, яку забезпечуватимуть загалом 40 співробітників та приблизно 10 перекладачів. Згодом новий центр має працювати як мінімум до кінця 2023 року.

Передбачувані витрати на експлуатацію центру, що підтримується ЮНІСЕФ, становлять 30 млн крон. Інші витрати (експлуатація будівлі, охорона, дрібний поточний ремонт тощо) в даний час залишаються в рамках витрат KACPU, який продовжуватиме функціонувати для біженців, як і раніше.