Українців заздалегідь попередили про випробування сигналу сирени у Кельні

8 вересня 2022 року пройдуть випробування сигналу сирени у Кельні. Тому місто заздалегідь інформує про це біженців із зон бойових дій.

Українців заздалегідь попередили про випробування сигналу сирени у Кельні

Великі пожежі, шторми, техногенні аварії або знешкодження бомб — як тільки виникає небезпека, мешканців німецького Кельна попереджають. Зокрема й сигналом сирени. 136 кельнських сирен зазвичай тестують 4 рази на рік. Однак у березні та червні 2022 року сповіщення було скасовано через бойові дії в Україні, щоб не вибити з колії населення та не налякати людей.

8 вересня об 11-й ранку відбудуться випробування сигналу сирени, замовлені землею Північний Рейн-Вестфалія, інформує міський портал. Усі сирени у місті спрацьовують завдяки пожежній команді Кельна. Після п'ятихвилинної перерви слідує висхідний і низхідний тон тривоги цивільного захисту. А також після перерви можна почути постійний повністю чистий звук.

Щоб не вибити з колії біженців, які перебувають у Кельні, місто створило листівки (німецькою, англійською, українською, російською, арабською та турецькою мовами). Їх муніципальні установи та асоціації - також й у цифровому вигляді - поширюють заздалегідь. Крім того, для інформування використовуватимуться соціальні мережі.

У надзвичайній ситуації, коли спрацьовують сирени, всі люди в Кельні зобов'язані тримати двері та вікна зачиненими та включати радіо. Якщо сирени активовані, по радіо робляться додаткові попереджувальні оголошення. Також працюють інші інформаційні канали.