Влада Нижньої Саксонії попереджає: українці в Німеччині можуть опинитися на вулиці

Муніципальна влада Нижньої Саксонії вбачає величезні проблеми з розміщенням біженців з України.

Влада Нижньої Саксонії попереджає: українці в Німеччині можуть опинитися на вулиці

Муніципальна влада Нижньої Саксонії вбачає величезні проблеми з розміщенням біженців з України. Крім того, процедура розподілу біженців державою по громадах не є прозорою, заявили у понеділок у Ганновері районна рада, міська рада, а також міська та громадська асоціації. У листі міністру внутрішніх справ Нижньої Саксонії Борису Пісторіусу вони вимагали допомоги від федерального уряду та уряду землі, пишуть місцеві ЗМІ .

"Муніципалітети продовжують твердо стояти на боці переміщених осіб з України", - сказав президент Асоціації міст та муніципалітетів Нижньої Саксонії Марко Тріпс. «Але нам потрібна більша підтримка з боку держави та більша прозорість у процесі розміщення цих людей по громадах. Інакше є ризик, що українці просто залишаться без житла».

Голова окружної ради Свен Амбросі додав: «Зараз у Нижній Саксонії перебуває вже понад 90 тисяч українців».

Навіть у тих частинах землі, де ринок житла у минулому був відносно спокійним, можливості вичерпані.

"Нам все частіше доводиться переходити на колективне розміщення або навіть розміщувати людей у спортзалах", - поскаржився він.

Зазначимо, що в Німеччині наразі перебувають приблизно 900 тисяч наших співвітчизників. При цьому влада багатьох регіонів уже заявляла про те, що у них немає можливості й надалі приймати українців.