Чехи бояться інфляції та не довіряють уряду

Це випливає із результатів загальноєвропейського опитування громадської думки Eurobarometr.

Чехи бояться інфляції та не довіряють уряду

У чеському суспільстві, як і раніше, зберігається сильне занепокоєння щодо зростання цін та інфляції, подальшого розвитку енергетичного сектору, а також незадоволеність економікою. Це випливає із результатів загальноєвропейського опитування громадської думки Eurobarometr за січень та лютий 2023 року, які були опубліковані у п'ятницю Представництвом Єврокомісії у Чехії.

Згідно з поточним опитуванням, 62% населення Чехії стурбовані зростанням цін та інфляцією, що на вісім процентних пунктів менше, ніж минулого року. Другим за значимістю джерелом занепокоєння є подальша ситуація в енергетичному секторі, яке поділяють 32% респондентів. «Ця оцінка Чеської Республіки та Словаччини є найвищою у списку проблем у всьому ЄС», - повідомила Магдалена Фрузова, прес-секретар представництва ЄС у Празі.

Порівняно з минулим роком довіра до Європейського союзу та уряду знизилася. Оптимістично дивляться на майбутнє Євросоюзу лише 55% опитаних чехів, що ставить республіку в сімку найпесимістичніших із двадцяти семи країн. Довіра громадян Чехії до ЄС впала з торішніх 51% до 44%, а довіра до чеського уряду впала ще більше, з 45% до 30%.