До 1000 українців на день: Берлін готується до нового напливу біженців

Влада очікує, що найближчими місяцями буде потрібно додатково до 5000 місць для біженців.

До 1000 українців на день: Берлін готується до нового напливу біженців

Берлін готується до подальшого збільшення числа біженців із України. "Ми повинні бути готові до раптового збільшення кількості людей, що прибувають до 1000 осіб на день", - заявила сенатор з питань інтеграції Катя Кіппінг у четвер на засіданні комітету з соціальних питань місцевого парламенту, передає Der Tagesspiegel.

Останнім часом до німецької столиці щодня прибували в середньому від 500 до 700 людей з України. На тлі війни і початку холодного сезону сенатор очікує збільшення цього числа. За її словами, зима може у цьому плані створити величезні проблеми для Берліна.

Влада нині займається пошуком додаткового житла. Вільних приміщень дедалі менше. При цьому очікується, що найближчими місяцями буде потрібно додатково до 5000 місць.

Розглядається навіть питання про ущільнення існуючого житла. Сенатор Кіпінг пояснила, що мають на увазі: загальні кімнати можуть бути перетворені на спальні, або в окремих кімнатах може бути обладнано більше спальних місць, ніж зараз.

Також влада Берліна розглядає можливість розширення кількості місць для прийому біженців у колишньому аеропорту Тегель. На додаток до існуючого центру прибуття, який у жовтні планують перемістити з терміналу A/B до терміналу C, є плани створити там додаткові місця для розміщення біженців.