Німеччині стає все важче розміщувати українських біженців

Міста мають труднощі при розселенні всіх бажаючих.

Німеччині стає все важче розміщувати українських біженців

Розміщення біженців у Німеччині може створювати проблеми для великих міст, зокрема й у землі Шлезвіг-Гольштейн. За даними ЗМІ , міста зазнають труднощів при розселенні всіх бажаючих, але поки що відмов від уряду не було. Крім того, планують створити додаткові місця, повідомляє Die Zeit з посиланням на dpa.

До країни з початку війни в Україні прибули майже 900 тисяч біженців, яких треба було одразу розмістити. За даними Державного управління у справах імміграції та біженців, у Шлезвіг-Гольштейні зареєстрували загалом 32 500 людей, які прибули з України. Лише минулого місяця приїхали 2000. Розміщення біженців Німеччини не є таким простим процесом для міст, проте критичних ситуацій ще не виникало.

За даними опитування dpa, яке провели у чотирьох незалежних містах та Нордерштедті, у великих містах землі виникають труднощі. "Ситуація напружена, але ми тримаємо ситуацію під контролем", - сказав представник міста Фленсбурга Клеменс Тешендорф. Йому поки що не доводилося відмовляти у прийомі, крім того, є можливість розширити потужності.

Прес-секретар Бернд-Олаф Штруппек також заявив про те, що зараз місто Нордерштедт може розмістити всіх охочих, але ситуація з житлом напружена. У місті близько 750 офіційно зареєстрованих біженців. З них 468 осіб проживають у близьких людей, а 282 – у муніципальному житлі. Однак він вважає, що потреба у житлі зростатиме.

Прес-секретар Кіля Керстін Граупнер також запевнила, що в місті зараз достатньо варіантів для розміщення. Окрім того, планують створити додаткові місця. Проте готовність людей допомагати слабшає. Деяким біженцям, яких прийняли у приватних будинках навесні, зараз доведеться з'їжджати та отримувати житло у муніципальних установах. У місті з кінця лютого створили 1500 місць, зараз із них біженцями з України зайнято 1300, а з третіх країн – 100.

Однак у Ноймюнстері ситуація з розміщенням є дуже спокійною, як заявив представник міста Штефан Бейтц. Місто вже створило додатковий резерв житла, якщо потік знову відновиться. Нині тут мешкають близько 500 біженців. Крім того, дехто вже повернувся назад до України.