Німецьке місто заявило, що більше не прийматиме біженців

Місто Котбус роками перевиконувало план прийому біженців.

Німецьке місто заявило, що більше не прийматиме біженців

Мер німецького міста Котбус Хольгер Кельх оголосив, що місто більше не хоче приймати біженців. "Ми більше не можемо цього робити", - заявив Кельх у вівторок. «Школи та охорона здоров'я працюють на межі можливостей, і ми не отримали жодних сигналів про державну чи федеральну підтримку», - цитують його німецькі ЗМІ ё. За словами голови адміністрації, місто Котбус роками перевиконувало план прийому біженців. При цьому він не назвав жодної цифри.

Кельх розкритикував нерівномірний розподіл біженців між муніципалітетами. Оскільки прохачі притулку можуть вільно обирати місце проживання в межах землі Бранденбург, вони часто переїжджають до міських районів. "Тим часом у Бранденбурзі все ще є муніципалітети, які не виконують своїх зобов'язань щодо прийому від 400 до 500 осіб", - розкритикував він.

Місто вимагає рівного розподілу в межах Бранденбурга та Німеччини та відновлення рівного розподілу в Європі, йдеться у заяві. Крім того, витрати муніципалітетів мають бути компенсовані на 100%. Кельх також закликав до проведення саміту з питань біженців між муніципалітетами та урядом землі.

Котбус - місто на сході Німеччини, на річці Шпре, друге за величиною місто землі Бранденбург.