ООН розробила платформу з інформацією для українських біженців

Крім цього, платформа буде корисною і для внутрішньо переміщених осіб.

ООН розробила платформу з інформацією для українських біженців

УВКБ ООН розробило платформу для українських вимушених мігрантів і внутрішньо переміщених осіб, де можна знайти багато корисної інформації.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства економіки України.

На сайті "Україна - це Дім" українці можуть знайти вичерпну інформацію з питань перебування за кордоном, повернення в Україну, програми підтримки щодо житла, працевлаштування та інші види допомоги. Усі вони мають посилання на урядові програми підтримки, інструменти від партнерів та приватного сектору.

Зазначається, що надалі платформа наповнюватиметься інформацією про актуальні можливості з працевлаштування, навчання, підприємництва.

Створення умов для повернення українців додому - одне з пріоритетних завдань, над яким зараз працює держава. Мета Уряду - створити умови для працевлаштування та створення власних бізнесів українцями, можливості придбати власне житло на доступних умовах, запровадження інструментів для навчання та перекваліфікації, - зазначила міністерка економіки Юлія Свириденко.

Окрім цього, платформа буде корисною і для внутрішньо переміщених осіб. Адже тут є довідкова інформація про пільги та доступні послуги.