Прихильники Путіна, які проживають у Німеччині, регулярно нападають на українських біженців

Йдеться не лише про вербальні атаки, а й про насильницькі дії, а також використання забороненої символіки, розповідає німецьке видання.

Прихильники Путіна, які проживають у Німеччині, регулярно нападають на українських біженців

Українські біженці в Німеччині нерідко стають жертвами вербальних — і не лише атак з боку прихильників російської війни, пише Der Tagesspiegel. Про це свідчить інформація, надана німецьким Міністерством внутрішніх справ у відповідь на парламентський запит фракції «Альтернатива для Німеччини». Йдеться про 38 політично вмотивованих злочинів, які були зафіксовані в період із квітня по червень 2022-го.

Всі ці випадки були пов'язані з війною в Україні, і всі мали антиукраїнський характер. Бранденбурзька поліція десятки разів повідомляла про використання у місті забороненої символіки, зокрема, літери «Z». На неузгоджених демонстраціях у Бранденбурзі було також помічено російські прапори, розповіли в німецькому МВС.

Але тільки символічними діями все не обмежувалося, продовжує Der Tagesspiegel. У міністерстві повідомили про випадок, коли у квітні 2022 року у місті Бесків 30-річна жінка відкрутила гайки кріплення коліс на машині однієї українки. Ще одна українська біженка в Котбусі зазнала ксенофобських образ з боку жінки, яка підтримує війну. Схожий інцидент стався й у місті Форст, але там кривдником виступав 29-річний чоловік із Лівану.

68-річна з міста Ліхен підбурювала в інтернеті до ненависті та насильства проти українських біженців. А на початку травня у Потсдамі «невідомі правопорушники арабського фенотипу» вигукували гасла на підтримку війни біля будівлі, де проживали українці.