Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Він діятиме до 4 березня 2026 року.

Рада ЄС продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Рада ЄС сьогодні, 25 червня, ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для українських біженців.

Про це йдеться в заяві пресслужби Ради ЄС.

— Сьогодні Рада ухвалила рішення про продовження тимчасового захисту до 4 березня 2026 року для понад 4 млн українців, які рятуються від російської агресивної війни, – йдеться в повідомленні.

Тимчасовий механізм захисту був запущений 4 березня 2022 року й мав діяти до 4 березня 2025 року.

Ці права включають: проживання, доступ до ринку праці та житла, медичну допомогу, соціальну допомогу, доступ до освіти для дітей.

У Раді ЄС зазначили, що ухвалене сьогодні рішення про продовження не змінює рішення від березня 2022 року в частині категорій осіб, на яких поширюється тимчасовий захист.

— День за днем Росія тероризує український народ бомбардуваннями. Це небезпечні обставини. Ті, хто втік від російської агресії, можуть і надалі розраховувати на нашу солідарність, — заявила держсекретар Бельгії з питань притулку та міграції Ніколь де Мур.

За даними Єврокомісії, майже 4,2 млн переміщених осіб з України користуються тимчасовим захистом у ЄС, серед яких третина – діти.