Словаччина скасувала захист українцю за "проросійську пропаганду"

Артем Марчевський був соратником Віктора Медведчука.

Словаччина скасувала захист українцю за "проросійську пропаганду"

Українцю Артему Марчевському Словацька Республіка скасувала тимчасовий захист, повідомляє чеське видання Dennik N.

Марчевський був соратником Віктора Медведчука й перебував у Словаччині з березня цього року. Бізнесмен переїхав сюди з Чехії після того, як місцева влада запровадила проти нього санкції, бо він керував проросійським порталом "Голос Європи" з антиукраїнською пропагандою.

Управління фінансового аналізу заморозило його активи та гроші на рахунках.

Проте Міграційне управління Словаччини, яке підпорядковується Міністерству внутрішніх справ, не вважало Марчевського загрозою. Тому 8 квітня цього року проросійський політик отримав тимчасовий притулок у Трнаві як особа, яка тікає від війни.

Словацькі депутати тоді закликали МВС позбавити відповідну особу статусу тимчасового притулку. За висновками Denník N, зміни відбулися лише зараз. Словаччина скасувала захист.

"3 липня 2024 року Управління міграції Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки, як компетентний адміністративний орган першої інстанції, винесло рішення про скасування тимчасового притулку 3 липня 2024 року після належного та об’єктивну оцінку справи названої особи", – підтвердив речник словацького міністерства Матей Нойман.

Артем Марчевський обіймав посаду генерального продюсера заблокованого телеканалу "112 Україна". Він звинувачував Україну у "замороженому конфлікту" на Донбасі, зриві обміну полоненими.