У Баварії вже нема де розміщувати біженців, і це стосується не лише українців

Число біженців у Баварії різко зростає. Окрім українців приїжджає багато людей із Сирії, Афганістану та Іраку.

У Баварії вже нема де розміщувати біженців, і це стосується не лише українців

Число біженців у Баварії різко зростає. Окрім українців приїжджає багато людей із Сирії, Афганістану та Іраку. Наразі в регіоні вже практично немає житла, в якому могли б жити біженці, повідомляють місцеві ЗМІ.

Торік до кінця серпня до Баварії втекли близько 11 тисяч людей. Цього року їх уже близько 58 тисяч, і це не рахуючи українців. П'ятиразове збільшення спричинило житлову кризу. За даними міністерства внутрішніх справ Баварії, всі місця розміщення біженців «зайняті на 102,7 відсотка».

Окрім українців, більшість біженців прибувають із Сирії, Афганістану та Іраку. Люди з Сирії та Афганістану мають гарні перспективи залишитися. Наприклад, рівень надання статусу біженця для мешканців Афганістану зріс приблизно до 78 відсотків у першій половині 2022 року. Четверо із п'яти осіб із цієї країни зможуть залишитися в Німеччині.

Водночас, для мешканців Іраку шанси отримати захист у першій половині 2022 року становили близько 22 відсотків. У середньому лише кожен п'ятий біженець може залишитися у ФРН.

При цьому практично немає місць, де вони могли б жити. Тим більше, що багато українців не можуть знайти місце для проживання навіть на звичайному ринку житла, і їх також доводиться розміщувати у центрах для біженців.

Вихід чиновники бачать у тому, щоб приватні особи надавали свою житлоплощу для біженців як з України, так і з інших країн. Але поки що тут великого прогресу немає.