У Берліні прогнозують, що багато українських біженців залишаться у місті на довгі роки

Такий прогноз в інтерв'ю DPA зробив сенатор із міського розвитку Берліна Андреас Гайзель.

У Берліні прогнозують, що багато українських біженців залишаться у місті на довгі роки

Тисячі українських біженців "залишаться в Берліні на довгі роки". Такий прогноз в інтерв'ю DPA зробив сенатор із міського розвитку Берліна Андреас Гайзель.

"Як і коли закінчиться війна в Україні і якими будуть наслідки для людей, які приїхали до Берліна - ці питання залишаються спекуляціями. Якщо припустити, що з приблизно 100 000 біженців понад 80 000 подали заяви на довгострокове проживання, то ясно передбачається, що більшість людей залишиться у Берліні на роки і не повернеться на свою зруйновану батьківщину", - додав він.

Він навів приклад свого співробітника, який приїхав із Югославії у 90-х.

"Його мати сказала йому тоді: "Ми тут лише на кілька місяців, а потім повернемося". Сьогодні він німець і працює в адміністрації Сенату", - заявив він, зробивши висновок, що подібна історія може повторитися.

У зв'язку із цим у Берліні слід розвивати житлове будівництво. Гайзель, який є членом СДПН, заявив, що у ХДС також згодні з цим.

"Напружений ринок житла в Берліні переважно пов'язаний з його дефіцитом. А нинішня кількість біженців ще більше збільшує потребу", - додав він, заявивши, що будівництвом модульних будинків для біженців питання не вирішити.