У центрі Праги пройшов черговий антиурядовий та антиукраїнський мітинг

Демонстранти виступають проти Європейського союзу та не вважають Російську Федерацію ворогом.

У центрі Праги пройшов черговий антиурядовий та антиукраїнський мітинг

На Вацлавській площі в Празі в День утворення незалежної Чехословаччини, що у сучасній Чеській Республіці є державним святом, зібралося кілька десятків тисяч громадян, незадоволених роботою чинного кабінету міністрів Петра Фіали.

Демонстранти виступають проти Європейського союзу та не вважають Російську Федерацію ворогом. Критиці піддаються високі ціни на енергоносії, прозахідна орієнтація чинного кабінету та підтриіка України. На думку організаторів, чинний уряд має піти у відставку, провести нові вибори та передати владу «пронаціональним фахівцям».

Демонстранти вимагали, щоб Чехія перестала надавати військову допомогу Україні та зберігала політичний нейтралітет, а також розпочала переговори з Росією щодо постачання дешевого газу. Крім того, мітингувальники виступають за від'їзд усіх українських біженців після закінчення війни.

Нагадаємо, вперше мітинг "Чехія на першому місці" відбувся в центрі Праги 3 вересня і несподівано для всіх зібрав 70 тис. учасників. Другий мітинг на Вацлаваку відбувся 28 вересня і був майже таким самим масовим, як і перший.

Глава чеського уряду Петро Фіала та багато інших членів уряду називають організаторів демонстрації членами російської п'ятої колони та «торговцями страхом», які під виглядом патріотизму користуються занепокоєнням громадян і розколюють чеське суспільство у власних інтересах.