У Нідерландах у центрі для мігрантів померла дитина

Центр для прийому мігрантів у селі раніше критикували як такий, що не має належних умов для утримання людей. 

У Нідерландах у центрі для мігрантів померла дитина

Інспекторат Нідерландів з питань охорони здоров’я і догляду за неповнолітніми в середу оголосив, що буде розслідувати смерть трирічної дитини в центрі прийому шукачів притулку в селі Тер-Апель на сході країни.

Про це повідомляє Politico.

Згідно з повідомленням відомства, немовля померло у "спортивній залі, яка слугувала екстреним центром прийняття шукачів притулку". Воно розслідує всі можливі причини смерті дитини, зокрема й умови перебування людей.

"На жаль, медична допомога не допомогла", – констатує інспекторат.

Ситуація викликала реакцію низки нідерландських політиків: деякі з яких закликали державного секретаря з питань міграції Еріка ван дер Берга оприлюднили заяву з поясненням обставин загибелі немовляти в Тер-Апелі, а також провести парламентські дебати.

Центр для прийому мігрантів у селі раніше критикували як такий, що не має належних умов для утримання людей. Так, нідерландська Рада з питань біженців заявила, що в центрі немає достатньої кількості санітарних засобів, ліжок, їжі й захисту від погодних умов.

А в нідерландському відділенні "Лікарів без кордонів", представники якого прибули до центру в Тер-Апелі в четвер, стверджують, що в ньому не обладнаний душ, а туалети не прибираються.

"Я порівнюю це з тим, що ми бачили на грецьких островах. Це теж Європейський Союз, теж ганьба, але у Нідерландах. Якщо 700 людей сплять тут уночі в багнюці, то того, що ми робимо, ніколи не буде достатньо" - каже Джудіт Саргентіні з "Лікарів без кордонів".

Центр не в змозі забезпечити біженців елементарним: чистою питною водою та харчуванням. 

Представник Центрального агентства з прийому претендентів на притулок у свою чергу заявив, що зараз у них немає ресурсів. Система переповнена мігрантами, а фінансування постійно скорочується.

Раніше влада Нідерландів планувала відкрити додатковий центр для мігрантів у готелі в місті Альберґен на сході, але місцеві жителі виступили проти, вийшовши на протести під гаслами "Ні шукачам притулку" і "Йдіть геть!"