У Німеччині десятки українців підозрюють у шахрайстві з виплатами

Німецькі правоохоронці розслідують близько 150 таких справ.

У Німеччині десятки українців підозрюють у шахрайстві з виплатами

Українських біженців, які отримують допомогу в Німеччині, запідозрили у шахрайстві з виплатами, пише Bild.

У німецькому районі Ільм у Тюрінгії розслідують 150 таких справ. Тут зареєстровано понад 2400 українських біженців. З них 1574 отримують соцвиплати – матеріальну допомогу, забезпечення житлом, догляд за дітьми, мовні курси та медичне обслуговування.

Але місцеві імміграційні органи дізналися, що 52 особи серед них зареєстровані і в інших країнах Євросоюзу. У районному управлінні виявили, що 23 українці отримували соцвиплати від двох держав одночасно.

Згаданим особам анулювали посвідку на проживання. Також їм перестали виплачувати допомогу. Більше того, отримані кошти шахраям доведеться повернути. Проти 23 українців, які отримували подвійні виплати, відкриють провадження за порушення закону про іноземців та соціальне шахрайство.

Після того, як чиновники з Ільма зафіксували випадки шахрайства з виплатами, вони повідомили про це Федеральне відомство у справах міграції та біженців. Глава імміграційної служби Йорг Людвіг підтвердив, що є випадки, коли справді біженці регулярно їздять до інших країн ЄС на кілька днів, а потім повертаються до Німеччини.

Чиновник зазначив, що в районному управлінні було створено оперативну групу, щоб відстежувати такі маніпуляції в майбутньому. Тепер вони мають доступ до центральної бази даних та можуть перевірити, чи зареєстрована людина в інших країнах Євросоюзу.