У Німеччині вже двічі підпалювали будівлі, пов'язані з біженцями

У Лейпцигу всього за тиждень було здійснено два підпали будівель, які так чи інакше пов'язані з українцями.

Багато українських громадян, виїхавши з України, знайшли тимчасовий притулок на території Німеччини. І доки уряд країни обговорює посилення візових заходів щодо росіян, деякі місцеві жителі намагаються висловити своє невдоволення українськими біженцями. Так, у Лейпцигу всього за тиждень було здійснено два підпали будівель, які так чи інакше пов'язані з українцями. З останнього — дитячий садок у районі Грюнау, де виховує дітей наших співгромадян, які виїхали за кордон через війну.

Про це повідомляє німецьке видання Bild. Постраждалих внаслідок такого вчинку немає, проте сама ситуація залишає бажати кращого. До речі, палії вийшли "на діло" вже під покровом ночі.

Дитячий садок (так будинок виглядав до підпалу)

Дитячий садок Entdeckerland відбувся лише обгорілими дверима. Зважаючи на все, на ганку будівлі невідомими було розлито бензин чи спирт — у будь-якому разі, якусь запальну суміш. Займання вдалося оперативно помітити та погасити.

Проте випадок не поодинокий. Кілька днів тому схожа ситуація сталася за 700 метрів від дитсадка — на території притулку для біженців. Ця будова пізно ввечері була закидана коктейлями Молотова. Між будинками — лише вісім хвилин ходьби.

За словами місцевого чиновника Тома Бернхардта, поліція не виключає зв'язку між випадками і активно працює над пошуками ймовірних винуватців. Головний мотив, який розглядається слідчими, — політичний.