У Німеччині знову підпалили притулок для біженців

Будівлю готували для прийому мігрантів із різних країн.

У Німеччині знову підпалили притулок для біженців

У німецькому місті Баутцен, що знаходиться в землі Саксонія, сталася пожежа в будівлі, яку готували для прийому біженців із різних країн. Як повідомляє видання OSTSEE-ZEITUNG, пожежа сталася у п'ятницю, 28 жовтня – за п'ять днів до того, як сюди мали заїхати мігранти.

За встановленою інформацією, підпал був здійснений у п'ятницю вранці невідомими особами, які кинули у вікно будівлі запальну суміш. У цей момент у будівлі перебувало чотири особи – співробітники готелю, які готували притулок для прийняття біженців. Повідомляється, що під час пожежі ніхто не постраждав, проте вогонь завдав збитків приміщенням на першому поверсі.

Перші 30 біженців мали в'їхати до приміщення готелю 3 листопада. За даними видання, притулок готувався прийняти сім'ї із Сирії, Північної Македонії, Туреччини, Афганістану, Грузії та Російської Федерації. Про можливе поселення до табору військових утікачів з України не повідомляється.

Розслідуванням підпалу займається Поліцейський центр захисту від тероризму та екстремізму Німеччини, а також Державне управління кримінальних розслідувань (LKA).

Оскільки нещодавно притулок для біженців з України згорів у Грос-Стремкендорфі в Мекленбурзі-Передній Померанії, слідчі не виключають політичного підґрунтя злочину.

Уряд землі різко засудив напад на готель у Баутцені.

"Підпалювати будинки з ненависті, тому що ви не хочете, щоб біженці були поряд із вами, глибоко примітивно і нелюдяно", - заявив міністр внутрішніх справ Саксонії Армін Шустер.

«Це явна агресія проти всіх нужденних людей і шокуючий результат агітації», - написав у Twitter прем'єр-міністр Саксонії Міхаель Кречмер.

Мітинг у Баутцені після пожежі у готелі для біженців / Фото: Sächsische Zeitung

У неділю близько 100 мешканців Баутцена вийшли на мітинг, щоб продемонструвати свою солідарність із біженцями, повідомляє Sächsische Zeitung.

У своїй промові мер міста наголосив, що палії «не представляють міське товариство Баутцена».

За словами представника Лівої партії Андреа Кубанка, метою демонстрації було продемонструвати «солідарність із біженцями з усіх країн, які у своєму і без того складному становищі додатково піддаються ненависті та ворожнечі».

Чи буде готель прийматиме мігрантів після пожежі, поки не повідомляється.