У Празі відбудеться масштабний мітинг «за Україну» та «проти страху»

Акція стане своєрідною противагою антиурядовим мітингам руху «Чехія в першу чергу», який багато хто вважає проросійським.

У Празі відбудеться масштабний мітинг «за Україну» та «проти страху»

На Вацлавській площі у центрі Праги у неділю, 30 жовтня, відбудеться мітинг під назвою «Чехія проти страху». Його організує громадський рух «Мільйон миттєвостей для демократії», який налічує велику кількість прихильників і відомий своїми масовими демонстраціями.

Акція розпочнеться о 16:00. Вона стане своєрідною противагою останнім антиурядовим мітингам руху «Чехія в першу чергу», який багато хто вважає проросійським.

«Приходьте, щоб разом сказати: «Ми впораємося!». Приходьте, щоб подивитися в обличчя страху і подати суспільству сигнал, що ми стоятимемо за демократію, за Україну і подолаємо кризу. Приходьте зарядитися позитивною енергією та надією.

Війна в Україні, енергетична криза, інфляція… серед людей посилюються зрозумілі страхи. Але в обіймах проросійських торговців страхом, що радикалізують суспільство на площах, ми не знайдемо ні рішень, ні спокою. Вони систематично підривають демократичні цінності та сіють страх. Необхідно показати, що ви – сотні тисяч інших громадян, дбаєте про демократію. Ми також маємо надіслати сигнал уряду, щоб він діяв швидко і чітко.

У важкі часи ми разом, як демократи, протистоятимемо страху і продемонструємо силу демократії, щоб змінити ситуацію на краще. Продемонструємо віру в систему, за яку ми билися понад 30 років тому. Ми також дамо зрозуміти Україні, що підтримуємо її у боротьбі за мир, де ми, як Чехія, хочемо жити.

Приходьте виступити проти страху та ненависті, за свободу та демократію, за Чехію та Україну. Зустрінемось на Вацлавській площі 30 жовтня», - йдеться в описі мітингу.

Додаткову інформацію про нього можна знайти тут .

Організатори повідомили столичну мерію, що очікують на участь як мінімум 15 тис. осіб. Це орієнтовна цифра. Насправді вона майже напевно буде у кілька разів більшою.