У столиці Австрії Відні палає бандитська війна між сирійцями та чеченцями

Причини конфлікту різноманітні — на думку влади йдеться про помсту та домінування у певних районах.

У столиці Австрії Відні палає бандитська війна між сирійцями та чеченцями

Відень пережив ще один кривавий вікенд, незважаючи на посилену присутність поліції. У неділю ввечері на популярній ринковій площі неподалік центру міста сталася перестрілка, внаслідок якої двоє молодих людей отримали серйозні поранення. Передісторія події досі не ясна, а злочинці перебувають у бігах, незважаючи на масштабну поліцейську операцію, пише Neue Zürcher Zeitung.

Оскільки поряд із місцем злочину знайшли рюкзак із наркотиками, поліція припускає, що бійка сталася в наркопритоні. Інцидент викликав бурхливі обговорення, оскільки став останнім серед озброєних зіткнень у столиці Австрії. Попередні вихідні два вечори поспіль молоді люди нападали один на одного, використовуючи вогнепальну зброю, а також палиці та ножі. Семеро людей отримали поранення.

Ескалація насильства викликана тліючою вже кілька місяців війною угруповань, у яких з одного боку виступають чеченці, а з іншого — сирійці та деякі афганці.

Причини конфлікту різноманітні — на думку влади, йдеться про помсту та домінування у певних районах. Запеклі зіткнення між двома етнічними групами відбуваються у кількох районах із січня. Безпосередньою причиною останньої хвилі вважається інцидент, який стався на початку червня в одному із парків віденського району Фаворітен. Тоді було тяжко поранено 30-річного чеченця.

Злочинців досі не спіймано, але чеченці підозрюють, що вони входять до банди під назвою 505 або 515, що складається переважно з сирійців.

На думку поліції, насильство досягло «нового рівня», у відповідь на це посилено патрулювання. За словами генерального директора з громадської безпеки Франца Руфа, йдеться не про кланову злочинність, як це буває, наприклад, у Берліні, а про етнічні конфлікти між слабко організованими групами.

Мер Відня Міхаель Людвіг закликав запровадити повну заборону на зброю по всьому місту. Міністр внутрішніх справ Герхард Карнер закликає до депортації до Афганістану та Сирії.