Які землі Німеччини приймають українців у липні 2024 року: актуальні адреси

У кожному регіоні діють свої прийомні пункти, де біженці можуть отримати тимчасовий притулок.

Які землі Німеччини приймають українців у липні 2024 року: актуальні адреси

Біженці з України, що продовжують прибувати на територію ФРН, зазвичай розміщуються в тимчасових приймальних пунктах. Після цього відбувається їх подальший розподіл по федеративних землях.

Однак, наразі в країні спостерігається досить складна ситуація з житлом.

Які землі ФРН приймають українців у липні 2024 року - про це далі у матеріалі.

Особливості розміщення українських біженців у Німеччині

Українці повинні бути готовими до тривалого проживання у притулках для біженців, таких як гуртожитки, ангари чи навіть спортзали. Це зумовлено складною ситуацією з житлом у країні.

Через високий рівень міграції деякі райони Німеччини вже неодноразово попереджали про обмежені можливості прийому нових біженців.

Зверніть увагу! Переселенці не можуть самостійно обрати федеративну землю для подальшого проживання. Навіть якщо ви прибули до табору на конкретній землі, вас можуть перенаправити до іншої. Щоб переїхати до бажаної федеративної землі, необхідно отримати спеціальний дозвіл. Цей дозвіл видається лише за вагомих причин, таких як наявність робочого місця, чоловіка/дружини або неповнолітніх дітей.

Рекомендації щодо вибору приймальних пунктів

Краще обирати табір з максимально зручним транспортним сполученням, оскільки умови проживання практично однакові у всіх приймальних пунктах для біженців. Після реєстрації змінити місце прийому практично неможливо, інформація про реєстрацію одноразова — в іншому місці вас не приймуть.

Актуальні приймальні пункти для біженців у липні 2024 року

Баден-Вюртемберг (Baden-Württemberg)

З приймальних пунктів землі Баден-Вюртемберг розподіл йде в інші федеральні землі, зокрема в Баварію, Рейнланд-Пфальц і Гессен.

• Карлсруе (Durlacher Allee 100, 76137 Karlsruhe): відкритий, але часто розподіляє в інші федеральні землі. Можна приїхати на власному авто, але транспортний засіб потрібно припаркувати поза межами приймального пункту. Біженці з тваринами, більшими за кішку, не приймаються.

• Мессштеттен (Geißbühlstraße 51, 72469 Meßstetten): Знаходиться у важкодоступному місці, тому краще добиратися на автомобілі. Не приймають біженців з домашніми тваринами.

• Фрайбург (Basler Landstraße 16, 79111 Freiburg): Не приймає біженців, які потребують спеціального медичного догляду. У цьому таборі можуть проживати біженці з тваринами, проте собаки мають завжди бути на повідку.

Баварія (Bayern)

• Мюнхен (Dachauer Str. 122a, 80637 München): З цього приймального пункту йде розподіл по Баварії. Можуть бути проблеми у тих, хто приїжджає з домашніми тваринами. Тварин вимагають віддати кудись, подальший розподіл з тваринами неможливий, а притулки переповнені.

Berlin - Берлін

• Tegel (старий аеропорт): Територія приймального центру закрита. Всередину можна потрапити тільки на спеціальному автобусі.

- Якщо ви приїхали на машині: залиште машину на парковці та сідайте на автобус на парковці P3 перед будівлею 109.

- Якщо ви приїхали на громадському транспорті - автобус ходить від вокзалу Berlin-Jungfernheide, зупинка автобуса на вулиці Olberstraße / Gallesteig.

(Поїзди зі Східної Європи прибувають на інший вокзал Berlin-Gesundbrunnen, від якого необхідно добиратися до вокзалу Berlin-Jungfernheide на міській електричці. Усі маршрути є в Google Maps.)

Корисні контакти:

• https://service.berlin.de/standort/330887/ - усі дані, включно з телефонною лінією центру.

• https://t.me/berlintegel12 - група допомоги Тегель у Tелеграм.

Гессен (Hessen)

• Гіссен (Rödgener Straße 59-61, 35394 Gießen Ankunftshalle): Бажано приїжджати до 20:00 у будні. В інший час теж приймають, але, можливо, доведеться чекати. Якщо ви приїжджаєте пізно і без машини, зверніться до Bahnhofsmission у Франкфурті, вас можуть розмістити на одну ніч. Щоб дістатися туди, потрібно спочатку потягом із Франкфурта доїхати до Gießen Bf. Далі автобусом 1 або 17 до зупинки Sophie-Scholl-Schule.

Північний Рейн-Вестфалія (Nordrhein-Westfalen)

• Bochum (Gersteinring 50, 44791 Bochum, Erstaufnahmeeinrichtung)

Саарланд (Saarland)

• Lebach (Schlesierallee 17, 66822 Lebach)

Шлезвіг-Гольштейн

• Ноймюнстер (Haart 148, 24359 Neumünster): Приймає та розподіляє в інші приймальні пункти.

• Бустедт (Von-dem-Borne-Straße, 24598 Boostedt): Станом на червень 2024 року були випадки негайного пересилання в інший приймальний пункт (наприклад Seeth) через брак вільних місць. Приймає з домашніми тваринами, в тому числі великими собаками.

• Seeth (Hauptstraße 100, 23845 Seeth): Приймає з домашніми тваринами, в тому числі великими собаками.

Тюрінгія (Thüringen)

• Eisenberg (Jenaer Str. 49, 07607 Eisenberg), Suhl (Weidbergstr. 10, 98527 Suhl) та Nordhausen (Neuer Weg 34, 99735 Werthe): приймають, але тільки коли є місця. Можлива відмова в прийомі.