Більшість біженців з України в Нідерландах вже влаштувалися на роботу

Більшість українців знайшли роботу у сфері громадського харчування через агенції з працевлаштування.

Більшість біженців з України в Нідерландах вже влаштувалися на роботу

У Нідерландах переважна більшість українців, які втекли від війни, вже знайшли роботу.

Про це повідомляє NOS.

"Зараз у Нідерландах проживає близько 55 тисяч українців віком від 18 до 65 років. До Агентства зі страхування співробітників (UWV) надійшло 46 тисяч повідомлень від роботодавців, які прийняли на роботу українців, або близько 83%. До кінця серпня це було ще майже 60 %", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кількість працевлаштованих осіб може бути дещо меншою, ніж у звітах UWV. Наприклад, один українець може мати дві роботи у двох роботодавців, і тому це може бути зафіксовано як два повідомлення про працевлаштування.

Більшість українців знайшли роботу у сфері громадського харчування через агенції з працевлаштування. Багато людей працюють в Амстердамі та Гаазі.

Слід зазначити, що нідерландські роботодавці, які страждають на дефіцит кадрів, дуже задоволені роботою українців. А інтеграція українців на ринок праці відбувається набагато швидше за інших претендентів на притулок.

Як повідомлялося, у Нідерландах з 1 листопада 2022 року діють нові правила щодо українців, які через війну були змушені залишити власні будинки.

У паспорті потрібно мати позначку, яка б підтверджувала статус тимчасового захисту.

З 1 листопада 2022 року наклейка або О-документ від Служби імміграції та натуралізації (IND) є обов'язковими для українців при працевлаштуванні.

Така наклейка у паспорті є доказом надання тимчасового захисту та доступу до ринку праці.