Бригади та «фушки». Де знайти підробіток у Чехії

Список перевірених сайтів, агентств та груп у соціальних мережах, де ви зможете знайти підробіток у Чехії.

Бригади та «фушки». Де знайти підробіток у Чехії

Бригадами або «фушками» у Чехії прийнято називати підробітки, тобто одноразову чи тимчасову роботу. Такий вид трудової зайнятості підходить студентам, мамам у декреті, пенсіонерам або тим, хто хоче підзаробити у вільний від основної роботи час. Сайт 420on.cz зібрав список перевірених сайтів, агентств та груп у соціальних мережах, де ви зможете знайти підробіток у Чехії.

Бригади у Чехії особливо популярні. Головні переваги зрозумілі: погодинна оплата, гнучкий графік, суміщення з основною діяльністю, а також відсутність необхідності отримувати спеціальний дозвіл на роботу. Найчастіше таку зайнятість шукають студенти чеських вишів чи мовних курсів.

Найбільш поширені в Чехії підробітки за такими спеціальностями:

  • офіціант, бармен чи бариста;
  • кур'єр;
  • працівник складу чи вантажник;
  • промоутер;
  • таксист;
  • продавець на фермерському ринку;
  • продавець-консультант;
  • хостес;
  • клінінговий спеціаліст;
  • різноробочий.

Оплата завжди погодинна і становить, як правило, від 100 до 250 крон/година. Робочий день триває від 4 до 10 години.

Також можна знайти сезонні пропозиції роботи. Наприклад, плетіння різдвяних вінків. А з дуже цікавих пропозицій зазначимо участь у зйомках фільмів (часто й голлівудських) як масовка. За один знімальний день на такій "фушці" можна заробити 800-1500 крон.

У будь-якому разі навіть при прийомі на тимчасову роботу роботодавець буде зобов'язаний укласти з вами договір. Він може бути двох типів: DPP (dohoda o provedení práce) або DPČ (dohoda o provedenní činnosti). Перший договір дозволяє працювати лише 300 годин на рік, а другий – 20 годин на тиждень.

Варто зазначити, що при такому виді зайнятості у вас не буде лікарняної або відпустки, тому що ця робота є тимчасовою. Також важливо знати, що за місяць на бригадах можна заробити максимум 10 000 крон і не сплачувати податки, соціальну та медичну страховку. Такий ліміт діє від 2012 року, але з актуальним підвищенням цін у Чехії уряд планує незабаром підвищити його до 15 000 крон.

Найпопулярніші сайти для пошуку підробітків у Чехії:

Для подання заявки на підробіток через сайт вам необхідно буде надіслати своє резюме (CV/životopis). Підготувати резюме правильного зразка швидко та безкоштовно можна на сайті zivotopisy.cz

Підробки також можна знайти прямо на сайтах мережевих закладів та підприємств:

і так далі.

Існують і спеціальні агенції з пошуку підробітків (агентство, як правило, бере комісію з роботодавця за надання вакансії):

Також інформацію про бригади для студентів часто розміщують на сайтах університетів чи на дошках оголошень у самих вузах чи гуртожитках.

Ну і, звичайно, знайти підробіток можна через соціальні групи у Facebook та ВК.

Facebook

ВКонтакті

Пропозицій бригад та «фушок» справді дуже багато, щодня з'являються десятки нових вакансій.