Чеська бібліотека у січні відкриє читацький клуб для дітей з України

Також буде і клуб дорослих українських книголюбів. Збиратимуться щомісяця.

Чеська бібліотека у січні відкриє читацький клуб для дітей з України

Читацький клуб «Читаємо разом» (“Čteme spolu”) для дітей з України відкриється в Крайовій науковій бібліотеці в чеському Ліберці. Він працюватиме у двох вікових категоріях – від чотирьох до шести років та від семи до десяти років.

Він збиратиметься раз на місяць, повідомила ЧТК речниця бібліотеки Катержіна Шидлофова. Крім того, бібліотека також доповнить свої послуги Українським клубом.

Ліберецька бібліотека вже долучилася до допомоги українським біженцям у квітні цього року. Був запропонований веб-сайт українською мовою, можливість зустрічатися та викладати чеську мову. Подальше розширення послуг підготувала завдяки участі у транскордонному польсько-чеському проекті «Ми з вами – разом за Україну», що фінансується європейськими фондами. У ньому, окрім Ліберецького краю, також взяли участь Краловоградецький край та польські партнери з Нижньосілезійського воєводства та польська Фундація Україна.

У читацькому клубі українські діти можуть послухати читання дитячих книжок українською та чеською мовами. 

Раз на місяць у бібліотеці також збиратиметься Український клуб, який завжди пропонує цікаву програму для дітей та батьків. Вперше він збереться 20 січня, а темою будуть традиції масниці в Чехії, Польщі та Україні. Українська лекторка разом із дітьми створюватиме маски та інші аксесуари для масниці.

Зацікавленим рекомендується завчасно зареєструватись до читацького клубу та українського клубу через спеціальний формуляр на сайті бібліотеки.