Чехи їздять до Польщі за сигаретами та тютюном

Однак при покупці важливо не перевищувати законодавчо дозволену кількість.

Чехи їздять до Польщі за сигаретами та тютюном

Поїздки до прикордонних районів Польщі за тютюновою продукцією залишаються вигідними для мешканців Чехії, пишуть місцеві ЗМІ.

У Чехії пачка цигарок коштує від 140 до 150 крон, а в Польщі її можна купити на 30-40 крон дешевше. Чехи їздять у Польщу не лише за цигарками, а й за тютюном, з якого потім роблять самокрутки. У Чехії 30 г тютюну коштують близько 200 крон, а в Польщі 80 г можна придбати за 240-300 крон залежно від бренду. Причому курці запевняють, що якість тютюну в Польщі навіть краща.

Однак при покупці важливо не перевищувати законодавчо дозволену кількість. Із країн ЄС можна привезти до 800 цигарок на людину. За перевищення цієї кількості потрібно сплачувати акцизний податок. З країн, які не входять до ЄС, можна ввозити до 200 цигарок без сплати ПДВ, акцизного податку та мита.

Статистика митників із Краловеградецького краю підтверджує збільшення ввезення тютюнових виробів із Польщі. У першому півріччі зафіксовано 50 порушень та вилучено понад 116 тисяч незадекларованих цигарок, що лише на п'яту частину менше, ніж за весь минулий рік. 2023 року було вилучено майже 150 тисяч цигарок. Порівняно з минулим роком збільшилась і кількість випадків. Цього півріччя їх уже на чотири більше, ніж за весь 2023 рік.