Дитячий садок для дітей біженців та іммігрантів відкрився у Магдебурзі

Роботу так званого дитячого садка «по прибутті» спочатку заплановано до кінця 2023 року.

Дитячий садок для дітей біженців та іммігрантів відкрився у Магдебурзі

У Магдебурзі вперше відкрився дитячий садок, в якому пропонуються місця для дітей із сімей з міграційним минулим. Про це повідомляє на своєму сайті Центрально-Німецьке радіо.

Роботу так званого дитячого садка «по прибутті» спочатку заплановано до кінця 2023 року. У місті оголосили, що інтеграція перших дітей уже триває. Зараз під опікою закладу перебуватиме 125 вихованців.

За словами міської влади, у колективі нового дитячого садка панує мультимовне середовище. Багато вчителів самі родом з інших країн. У команді є вихователі, які розмовляють українською, російською, арабською, англійською та іншими мовами. У саду очікується особливо багато дітей, які приїхали із Сирії та України.

Дитячим садком керуватиме некомерційна організація Mandala gGmbH. Вона займається організацією дошкільної освіти та благодійними проектами. За словами Інго Готтшалка, голови відділу у справах молоді в Магдебурзі, Mandala вже запропонувала мовні клуби та екскурсії для сімей, які нещодавно приїхали до Німеччини, особливо для людей, які втекли із зон воєнних дій.

Крім того, організація вже деякий час керує міжкультурним дитячим садком у Магдебурзі. Там вчителі та волонтери говорять турецькою, курдською чи болгарською мовою як рідними, а багато дітей мають міграційне минуле.

Новий дитячий садок підтримає батьків, які шукають роботу або відвідують мовні курси. За словами керівника дитячого садка Клаудіо Рондіо, дітям і сім'ям потрібно допомагати швидко адаптуватися в суспільстві.

"Спільне перебування з німецькомовними дітьми підвищить шанси на успіхи в школі", - каже він.