Експерти назвали найкраще місце для життя у Чехії

Рейтинг заснований на соціальних та екологічних критеріях та задоволеності жителів.

Експерти назвали найкраще місце для життя у Чехії

Найкращим місцем для життя в Чехії втретє поспіль стала Прага. Південно-Моравський край перемістився з торішнього четвертого місця на друге, а Краловеградецький край опустився на третє місце з другої торішньої позиції. У порівняльному дослідженні «Місце для життя» (Místo pro život), проведеному аналітичною агенцією Datank, Карловарський край, як і минулого року, посів останнє місце. Рейтинг, який складається вже в 14-й раз, ґрунтується на соціальних та екологічних критеріях та задоволеності мешканців.

Дослідження оцінює в екологічній сфері стан довкілля та розвиток інфраструктури, у соціальній галузі – охорону здоров'я та соціальну сферу, догляд за дітьми та освіту, дозвілля та туризм, громадянське суспільство та толерантність, умови праці та безпеку. Прага є найкращим місцем у чотирьох із восьми оцінюваних областей. «У столиці-переможці Празі чудова інфраструктура, можливості освіти та якість охорони здоров'я», - наголосили автори дослідження у прес-релізі.

На їхню думку, Празі слід звернути особливу увагу на довкілля, оскільки у столиці найвищий обсяг стічних вод, що скидаються у каналізацію на одного жителя, та низька кількість перероблених відходів на одного жителя. Однак із усіх регіонів жителі Праги найбільш задоволені життям, показало дослідження, проведене серед 1600 респондентів.