Естонія: близько половини біженців, які зареєструвалися в Кассі з безробіття, знайшли роботу

З березня місяця і до сьогодні на облік до Каси з безробіття стали близько 11 тисяч військових біженців.

Естонія: близько половини біженців, які зареєструвалися в Кассі з безробіття, знайшли роботу

Не секрет, що особливо гостро для українських біженців стоять питання працевлаштування та житла. Вважається, що для того, щоб отримати роботу, біженцю неминуче слід зважати на таке явище як «дауншифтинг» – зниження кар'єрними сходами. Однак представники естонської Каси з безробіття з таким твердженням не зовсім згодні, пише Postimees.

«З березня місяця і до сьогодні на облік у Касу з безробіття стали близько 11 тисяч військових біженців, – наводить цифри представник Каси з безробіття Тетяна Федорова. – Приблизно половина з них пішла з обліку. І 75 відсотків – це працевлаштування. Я б сказала, що це чудовий показник».

Таким чином виходить, що кілька тисяч людей знайшли роботу. Багато з них – саме за фахом.

«Насамперед людина складає план свого працевлаштування і насамперед шукає роботу за тими критеріями, які сама задає. Тобто якщо вона була директором виробництва, ніхто їй не скаже – бери швабру та йди підмітай якесь приміщення. Насамперед розглядаються місця, які відповідають її кваліфікації та його власним вимогам, умінням та навичкам. І лише через якийсь час і отримуючи якісь негативні відповіді, якщо вона не хоче розвиватися і щось змінювати у своїй ситуації, їй пропонуватимуть простіші роботи», – підсумувала Тетяна Федорова.