Естонія: у поїздах Elron скасовують знижки для біженців з України

При цьому деякі категорії пасажирів мають право на загальні знижки.

Естонія: у поїздах Elron скасовують знижки для біженців з України

Українські біженці, які проживають в Естонії, з 1 липня більше не зможуть безкоштовно їздити в поїздах державної залізничної компанії Elron картою громадського транспорту, повідомляє агентство LETA.

З 1 липня українські біженці  повинні будуть купувати квиток на поїзд Elron за чинним тарифним планом, повідомила прес-служба підприємства.

"Право безкоштовного проїзду на поїздах Elron для військових біженців залишиться тільки для біженців, що прибувають до Естонії, протягом перших 2-4 днів на підставі спеціального браслета, виданого на прикордонному пункті, за умови, що біженець не може самостійно купити квиток", - пояснила керівник відділу розвитку бізнесу компанії Elron Піллі Каубер. "Як правило, військові біженці, які залишилися в Естонії, влаштовуються на роботу, і пропонувати їм безкоштовний проїзд на підставі карти громадського транспорту вже недоцільно. Відтепер знижки будуть однаковими для всіх пасажирів".

З 1 липня в Естонії зміняться й знижки на квитки Elron. Знижка у розмірі 5 відсотків буде застосовуватись до індивідуальних квитків, придбаних онлайн та в автоматах у самому поїзді. Решта знижок на індивідуальні квитки залишаться колишніми - 30 відсотків від повної вартості квитка.

Особи віком до 19 років, школярі, студенти, пенсіонери, інваліди з обмеженими можливостями, особи віком від 65 років, інваліди тяжкого та середнього ступеня у віці 17 років та старші, особи, які супроводжують інваліда до 16 років, а також особи, які супроводжують особу з тяжкою інвалідністю, мають право на знижку 30% вартості квитка.

Знижки не поширюються на проїзд у 1-му класі поїзда.

Діти віком до 7 років, інваліди віком до 16 років, інваліди з тяжкими формами інвалідності, інваліди по зору, особи, які супроводжують інвалідів з тяжкими або глибокими порушеннями зору, водії або собаки-помічники, які супроводжують інвалідів, мають право на безкоштовний проїзд поїздами Elron.

Право на безоплатний або пільговий проїзд в Естонії надається при пред'явленні документа.