Прага не планує масових гулянь з нагоди Нового року

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу Прага не проводила масових урочистостей 1 січня два останні роки.

Прага не планує масових гулянь з нагоди Нового року

Мерія Праги не планує жодних масових урочистостей з нагоди Нового року. Влада вважає, що на тлі війни в Україні та важкої економічної ситуації в Чехії, вони будуть недоречними. Про це порталу Radiožurnál повідомив представник магістрату Віт Гофман.

Таким чином, увечері 1 січня 2023 року у центрі Праги не буде традиційного масштабного видовища – ні феєрверку, ні відеомепінгу.

«Серед основних причин – війна в Україні та несприятлива економічна ситуація, в якій опинилися багато чеських домогосподарств. Крім того, місто повинне шукати можливості для економії коштів. Проте ми плануємо символічно відзначити 30-річчя утворення незалежної Чеської Республіки, святково підсвітивши 1 січня деякі будівлі», - сказав Гофман.

Нагадаємо, через епідемію коронавірусу Прага не проводила масових урочистостей 1 січня два останні роки. Минулого цього дня мерія зазвичай організовувала масштабний феєрверк, але 2020-го вирішила відмовитися від цієї традиції на користь відеомеппінгу, який тоді спроектували на будівлю Національного музею. Влада пішла на цей крок, щоб не травмувати водоплавних птахів та свійських тварин, для яких гучні вибухи – сильний стрес.

З тієї ж причини у 2020 році було ухвалено закон про цілорічну заборону на запуск аматорської піротехніки в історичному центрі Праги та деяких інших місцях міста.

Джерело