Прийом українських біженців тепер схвалює менше за мешканців Латвії

У березні 2024 року прийом українських військових біженців підтримували 60% мешканців.

Прийом українських біженців тепер схвалює менше за мешканців Латвії

За даними опитування громадської думки, проведеного SIA Rait Custom Research Baltic на замовлення Державної канцелярії, підтримка мешканцями Латвії прийому українських військових біженців у Латвії знизилася.

Дані опитування показують, що менш як половина або 48% жителів Латвії у віці від 18 до 75 років підтримують прийом українських військових біженців у Латвії. У березні 2024 року прийом українських біженців у Латвії підтримували 60,1% мешканців, тоді як у листопаді минулого року цей показник становив 52%, що свідчить про те, що після сплеску у березні підтримка статистично значно знизилася і зараз перебуває на тому ж рівні, що півроку тому, відзначають учасники опитування.

Однак порівняно з березневим опитуванням частка населення, яке виступає за вступ України до НАТО, залишилася стабільною: 45% у червні та 46% у березні.

Такий самий рівень підтримки спостерігається і щодо вступу України до Європейського Союзу. У червні вступ України до ЄС підтримували 45% респондентів, а у березні – 46%.

В опитуванні брали участь 1005 респондентів - постійних мешканців Латвії віком 18-75 років.