Скандал у Польщі. Відомий блогер назвав українських біженців «собаками, що кусають руку»

У соцмережі Facebook блогер має майже 700 тисяч підписників.

Скандал у Польщі. Відомий блогер назвав українських біженців «собаками, що кусають руку»

Польский блогер Якуб Чароджєй обурений поведінкою українських біженців. Його відео у Facebook на цю тему стало вірусним, а думки користувачів різко розділились, пише ukrayina.pl.

У соцмережі Facebook блогер має майже 700 тисяч підписників. Його 15-хвилинне відео про біженців вже стало вірусним, його подивились 725 тисяч разів і поширили 13 тисяч разів.

Якуб Чарджєй сказав, що у Польщі все менше видно суто польського, натомість повсюди є українські прапори. Блогер висловлює думку щодо оренди квартир біженцями – мовляв, вони не наймають дешеве житло, а дороге. Він перераховує вартість житла – 3500, 4200, 5000 злотих і каже: "Я знаю, що наші сусіди втекли не від бідності, а від війни, але якщо вони мають такі гроші, то, може, вони самі собі можуть помогти?" – запитує Чароджєй.

Він обурюється, мовляв, поляки, які важко працюють та винаймають недороге житло, повинні утримувати також біженців, які "хитро ви*бані".

Чароджєй каже, що вечорами у Варшаві відбуваються крики, бійки, розпивання алкоголю, справляють нужду у невідведених місцях. І при цьому він весь час чує "мову українську". Також він каже, що українці їздять на "люксових" авто, і хоч "там війна, а вони ходять з айфонами в руках, ку*ва". Додамо, блогер зізнався, що йому було б шкода, якби біженці були сумні і в "рваних штанях". А далі у відео є слова, за які блогер отримав найбільше негативу.

"У чому проблема? Що такого незручного і неприємного? Є таке прислів’я: "Якщо ти береш собаку додому, починаєш її годувати, даєш їй дах над головою, а ця собака вкусить руку, яка її годує, то ця собака повинна бути застреленою..." – сказав блогер.

У коментарях частина користувачів підтримала Чароджєя. Проте, інша звинуватила блогера у мові ненависті та ксенофобській поведінці.