Стало відомо, за якими критеріями українські біженці обирають країну в Європі

Існує різниця між тими, хто вже перебуває в країні призначення, та тими, хто ще не прибув туди.

Стало відомо, за якими критеріями українські біженці обирають країну в Європі

Близько половини біженців з України, які нині влаштувалися в одній із держав-членів Європейського Союзу, кажуть, що основна причина, через яку вони вирішили шукати притулок у конкретній країні, пов'язана з можливостями працевлаштування, які ця країна може їм запропонувати.

Нещодавній звіт, опублікований Агентством ЄС з питань притулку (EUAA) спільно з Міжнародною організацією з міграції (МОМ) та Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР), також показує, що ще 47 відсотків біженців обирали країну ЄС, де вони оселилися, через друзів і членів сім'ї, які там проживають, повідомляє schengenvisainfo .

«Інші причини - це умови прийому з точки зору допомоги та підтримки (23 відсотки) і мова, якою розмовляють у цій країні (20 відсотків)», - йдеться у звіті.

Там також зазначається, що існує різниця між тими, хто вже перебуває в країні призначення, та тими, хто ще не прибув туди.

У той час як для першої групи основними причинами поселення в тій чи іншій країні ЄС були сім'я та друзі, за якими йшли можливості працевлаштування, то для другої групи, яка ще не досягла своєї країни призначення, основною причиною прагнення оселитися там є можливість знайти роботу.

Згідно зі звітом, біженці, які стикаються з труднощами при працевлаштуванні в країні, де вони оселилися, мають також більше шансів виїхати з цієї країни до іншої, де, на їхню думку, вони можуть мати більше можливостей для працевлаштування.