Східні регіони Німеччини будуть втрачати населення

Баварський район Еберсберг стане лідером за темпами зростання.

Східні регіони Німеччини будуть втрачати населення

До 2045 року населення Німеччини збільшиться приблизно на 800 тис. мешканців – до 85,5 млн. Однак це зростання торкнеться переважно міст. Такі дані наводить Tagesschau, посилаючись на прогноз Федерального інституту досліджень будівництва, містобудування та просторового розвитку (BBSR). Але населення зменшиться в регіонах із менш сильною економікою. Особливо постраждають від цього райони на сході Німеччини. 

У Берлін та його околиці населення може зрости більш ніж на 12%. Інститут також прогнозує зростання населення в містах Потсдамі та Лейпцигу до майже 15%. Баварський район Еберсберг стане лідером за темпами зростання населення. Там до 2045 року житиме на понад 15% більше людей.

Середній вік населення Німеччини також зростатиме. До 2045 року кількість мешканців пенсійного віку (67 років і старше), збільшиться приблизно на 2,2 млн. Окрім кількох баварських районів, “старітимуть” регіони на сході країни. Ляйпциг має найнижчий середній вік серед східнонімецьких округів  42 роки, за ним йдуть Берлін із середнім показником 42 роки і Єна  трохи менше ніж 43 роки. 

Загальна кількість громадян працездатного віку (від 20 до 67 років) скоротиться приблизно на 2%. У східній частині ФРН місцями працездатних осіб стане на 30% менше.