У Братиславі може з'явитися нова українська школа

Для школи зараз шукають нове приміщення, тому дата відкриття поки не відома.

У Братиславі може з'явитися нова українська школа

Посол України у Словаччині Мирослав Кастран нещодавно анонсував, що у Братиславі може з'явитися нова українська школа, де учні навчатимуться за українською освітньою програмою. Про це посол написав у мережі Facebook.

"Спільними зусиллями робимо усе для того, аби з 1 вересня у Братиславі запрацювала повноцінна українська школа, у якій наші дітки навчатимуться за українською освітньою програмою та отримуватимуть відповідні підтверджувальні документи українського зразка", - написав посадовець та додав, що через певні обставини для школи зараз шукають нове приміщення, тому дата відкриття поки не відома.

У столиці вже багато років для батьків гостро стоїть питання пошуку дитсадків та шкіл через брак місць, ситуація ускладнилася й для українських батьків, які через війну переїхали до Словаччини.

Станом на квітень у навчальних закладах Братиславського краю зі статусом тимчасового захисту навчалося близько 4 тисяч дітей з України, з яких 2 600 - у початкових школах. Проте ще минулого року для відомства було "білою плямою" питання щодо кількості дітей, які вчаться тільки онлайн в українській школі або дітей поза словацькою шкільною системою.