У Бремені відкрили першу українську школу

Близько 200 дітей вже зараховані на навчання, більшість з них опинились у Німеччині через війну.

У Бремені відкрили першу українську школу

16 червня 2024 року у Бремені запрацювала Українська школа вихідного дня. Близько 200 дітей вже зараховані на навчання, більшість з них опинились у Німеччині через війну. 

Школа, створена волонтерами українсько-німецького об’єднання Unity Center UA, має допомогти українцям підтримувати культурний зв’язок із Батьківщиною.

Навчальна програма складається з предметів українознавчого компонента: українська мова та література, історія та географія України. Також передбачені варіативний блок (ритміка, танці, альтернативне малювання тощо) та один раз на місяць – заняття з народних промислів (лозоплетіння, створення ляльок-мотанок тощо). 

Школа не дублює програму Міністерства освіти та науки України, адже на це немає ресурсу. У дітей не буде домашніх завдань, балів та іспитів. 

Усі вчителі закладу працюють безкоштовно. Це – українські переселенці, які мають педагогічну освіту та досвід роботи за фахом. 

Наразі школа не може зарахувати всіх охочих на навчання: із надісланих 240 заявок, відібрали 180 дітей. Більшість із них врятувалися від війни у Бремені, решта – мають українське походження, але народжені за кордоном.

Плата за навчання – символічна, у розмірі 20 євро щомісяця за одну дитину. 

Всіх, хто бажає навчатись у школі, записують у лист очікування. Зареєструвати заявку можна надіславши листа на цю електронну пошту: [email protected]